4 gânduri despre „Topica

 1. Salutare:) bv ca inveti coreana 🙂 Intrebarea ta a fost de ce invat chineza?! Aici sunt mai multe motive, despre care voi scrie un articol in viitorul apropiat (intrebare ta s-a ivit implicit ca o idee f buna!) Totusi cred ca trebuie sa raspund cit de cit :

  Invat chineza pu ca are perspectiva din toate punctele de vedere 🙂 Am luat-o in vizor din 2010, cind mai multi economisti (plus si Goldman Sachs) au inceput sa-si publice rapoartele si studiile anticipative despre intaietatea economiei chineze care va avea loc in viitorul apropiat, si despre avantajul cunoasterii limbii chineze in viitor.

  De aici, se reflecta asa nuante: s-ar ivi o sumedenie de oportunitati pu tine, daca ai cunoaste chineza („limba viitorului” – care deja aduna cu o viteza vertiginoasa sali pline de doritori sa o invete, in toata lumea!). Ori, poate te-ai intreba eu sunt aici, China e acolo la mii de km departare! Aici trebuie de mentionat faptul, ca Chinezii deschid foarte multe afaceri in toata lumea, businessul lor va avea tangenta aproape cu toate tarile si volens nolens, astia’ 🙂 vor veni m multi si pe la noi 🙂

  Si apoi China e super-bogata in oameni si finante:) oricum nu ai intoarce-o tot ai fi in plus daca vei cunoaste limba! Deja depinde termenul pe care ti-l fixezi.
  Eu personal, imi propun sa o asimilez nu intr-un an sau doi , dar m mult timp: de 5 ani si mai departe (poate chiar toata viata – ca un simplu hobby) 🙂 (macar pina la nivel intermediar, pina la 2/3 mii de caractere).
  In sine Chineza e ca un bat cu 2 capete: este simpla de abordat (trebuie de stiut cum se face, incet cu tact si fara multa graba: in stil de Festina lente) si in acelasi timp este grea de cap pu marea parte 🙂 aici se m iveste o oportunitate: citi sunt dispusi sa invete chineza? putini! (aceasta nu e Engleza!)
  astfel daca o vei cunoaste, intr-un perimetru de 1 km tu vei fi probabil unicul „connaisseur” – vei fi Norocosul (din perspectiva gasirii unui loc m bun de munca / fara probleme cu somajul avansarea in cariera, comunicarea libera cu m mult de un miliard de oameni 🙂 apelarea diferitor institutii de stat si nu numai la ajutorul/serviciile tale si asa m departe 🙂 )

  tu ce crezi?!treaba asta cu chineza e ca un caleidoscop 🙂 fiecare o vede diferit, de aici survin tot atitea opinii diferite:) mie imi place ce fac, ca tine de domeniul meu (de limbi straine)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s