PSY GANGNAM STYLE

Recent, tot mapamondul a devenit la propriu invadat de febra “dansului calaretului”. Este vorba despre „Gangnam Style” care a devenit un adevărat hit internaţional in doar citeva luni. Cintecul a fost lansat in iulie 2012 de catre rapper-ul de origine sud-coreeana Psy. La moment, Gangnam style care face parte din genul muzical specific sud coreean – K-pop, a inregistrat mai mult de jumatate de milliard de accesari pe youtube.

Cine este Psy?

Acesta este un cintaret, compozitor, rapper, dansator  si producător de muzica sud-coreean, nascut in dcembrie 1977. El a devenit cunoscut pentru stilul sau plin de umor dar mai ales datorita hit-ului sau „Style Gangnam”. Ulterior Psy, cu numele real de Park Jae-sang  a fost invitat in mai multe show-uri si programe de televiziune in Statele Unite, cit si in Asia.

Ce reprezinta in sine Gangnam Style? Cu ce se maninca?

Potrivit chiar cintaretului PSY, Gangnam reprezinta o zona instarita din Seul, capitala Coreeii de Sud, care poate fi comparata cu Beverly Hills, LA, – un oras al celebritatilor , unde capriciile, pretentiile si snobismul este in voga, sau cu alte cuvinte se simt ca la ei acasa.

Videoclipul Gangnam Style vine sa satirizeze persoanele superficiale si snobii, cit si toti cei care pretind ca sunt stilati, asculta docili ultimul racnet al modei, dar care ajung in final victime ale kitsch-ului si pseudo-artei de prost gust. Oricare ar fi fost mesajul acestui hit, videoclipul place oamenilor indiferent de rasa, religie, cultura si virsta.

Chiar daca articolul de fata nu are nici o tangenta cu China, nu am putut sa trec pe alaturi fara ca sa mentionez ceva si despre acest single pe care eu personal l-am ascultat de foarte multe ori! Probabil de aici voi veni cu idea crearii unei categorii aparte care sa cuprinda evenimente de orice gen din Asia in general. Cintecul te incarca cu multa dispozitie buna si energie pozitiva!  Din pacate la capitolul : danseza in stil Gangnam style, stau mai prost!

Plus la aceasta, pe linga faptul ca a devenit un single ascultat incontinuu in toata lumea, cintecul a dus si la nasterea unui stil de dans: Dansul Calaretului care este promovat intr-un mod foarte dinamic in videoclip. In unele megapolis-uri si orase din Occident cit si din Asia, zeci, sute si mii de oameni de virste diferite ies in piete si strazi organizand diferite flashmob-uri pentru a imita “mersul saltaret” alias dansul calaretului J. Probabil acesta va fi catalogat cu anii drept Dansul anului 2012.

Dar aceasta nu este totul. Ce merita cu adevarat toata atentia este faptul ca foarte multi fani si amatori ai muzicii sud-coreene, si nu numai, au fost tentati sa reproduca si sa parodieze hit-ul devenit viral.

Parodii Gangnam Style

Astfel, in aceasta postare m-am gandit  sa gasesc toate aceste parodii realizate in mai multe tari, si sa le adun laolalta, pentru a pune in evidenta atit maniera hazlie si originala a imitarii hit-ului, cit  si diferentele culturale intilnite in fiecare videoclip in parte:

PSY Gangnam Style Original:

Gangnam Style Harvard:

Gangnam Style Chinez:

Gangnam Style Tailandez:

Gangnam Style Singapore:

Gangnam Style Vietnamez:

Gangnam Style Klingon (STAR TREK):

Gangnam Style Englez:

Gangnam Style Europa de Est:

Gangnam Style London:

Gangnam Style Obama:

Gangnam Style Dans la Nunta:

Acestea sunt cele mai accesate parodii Gangnam Style pe youtube. Nu ma indoiesc de faptul ca vor mai aparea si altele ca ciupercile dupa ploaie!

6 gânduri despre „PSY GANGNAM STYLE

  1. Eu am auzit aceasta melodie prima data in timpul unui campionat de jocuri pe calculator tinut in Coreea si transmis pe net. Nu mi-a venit sa cred ce succes a avut ulterior!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s