Sunetul: [ si ] in chineza, citeva sensuri (cele mai uzuale cuvinte)

pictotone

sursa

4 gânduri despre „Sunetul: [ si ] in chineza, citeva sensuri (cele mai uzuale cuvinte)

  1. Foarte relevanta ideograma pentru „a gandi, a cugeta”. La fel si pentru „matase”. „moarte” etc. Imi amintesc ca odata vazusem un film istoric chinezesc in care un personaj afirma ca limba lor nici nu trebuie invatata de straini pentru ca este inteleasa de la sine. Uite, abia acum imi dau seama ca avea dreptate. Daca privesti ideograma si explicatia, imediat intelegi cam despre ce e vorba. Cu vorbitul si scrisul e mai greu 🙂

    • sunt intru-totul de acord cu tine:) si sunt si f placut surprins de faptul ca ai un orizont extrem de larg cu privire la tarile asiatice 🙂 dar, iti aduci cumva aminte cum se numeste filmul cu pricina?! as vrea sa-l vad!

      • Mi-am propus ca de acum inainte sa-mi notez filmele asiatice ca sa ti le comunic rapid 🙂 Nu prea retin numele lor (din pacate) pt ca ma intereseaza mai mult alte aspecte: cultura, caractere, mentalitati, istorie etc.

      • thumb up 🙂 ok,sa-mi spui dar cum as putea sa-ti fiu si eu de folos 🙂 as vrea si eu sa pastrez un echilibru in „sustinerea” reciproca cu materiale info! poate ai si alte idei frumoase pu postari 🙂 asa cum a fost cea cu sabia si cele 20 moduri de a scrie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s