Ceaiul Chinezesc 中国茶 / TIPURI

ceai

中国人喜 欢 ,也 常常 用 茶 来 招 待 朋友 和 客人。茶 叶 是 中国人 生 活 中 的 必需 品。

Chinezilor le place să bea ceai şi să le servească ceai prietenilor şi oaspeţilor. Ceaiul este unul dintre lucrurile indispensabile în viaţa chinezilor.

–––

ceai2

茶树原产于中国。中国古人发现茶树后,起初是把茶叶作为药用,后来才当作饮料。中国茶叶按照制作方法分为: 1).绿茶、2).红茶、3).乌龙茶、4).花茶、5).沱茶、6).砖茶等几大类,各类茶中又包括许多品种

Planta de ceai îşi are originea în China. După descoperirea ceaiului, chinezii au folosit frunzele de ceai ca medicament, abia după aceea folosindu-le pentru a face o băutură. În funcţie de modul în care este prelucrat, ceaiul chinezesc se împarte în: 1).ceai verde, 2).ceai negru, 3).ceai wulong, 4).ceai de iasomie, 5).ceai tuo (presat în formă de pălărie de ciupercă) şi 6).ceai presat în formă de cărămidă, fiecare dintre acestea fiind, la rândul lor, de mai multe feluri (soiuri).

–––

ceai3

绿茶 嫩 绿 鲜 艳,是不 经 过 发 酵 的 茶。著名 的 绿 茶 品 种 有 杭 州 西 湖: 1).龙井茶; 江苏 2).碧螺春茶、安徽 黄山 的 3).毛峰茶 和产于安徽六安县一带的 4).六安瓜片茶

Ceaiul verde conţine frunze proaspete şi este revigorant; nu este un ceai fermentat. Cele mai vestite tipuri de ceai verde sunt Ceaiul Longjing, produs în Hangzhou; 2).Ceaiul Biluochun, produs în Jiangsu; 3). Ceaiul Maofeng, produs în zona munţilor Huangshan şi 4).Ceaiul Liu’an Guapian, produs în Liu’an, ultimele locuri fiind ambele în provincia Anhui.

–––

ceai4.jpg.crdownload

红茶 是 经过发酵的茶,沏出的茶水颜色红艳。中国著名的 红茶 安徽的 1).祁红茶; 和 云南的 2).滇红茶

Ceaiul negru este ceai fermentat care dă o băutură de culoare roşu închis. Cele mai vestite sortimente de ceai negru din China sunt 1).ceaiul Qihong, din Anhui; şi 2).ceaiul Dianhong, din Yunnan.

–––

ceai5

乌龙茶 是 一种半发酵的,茶叶松散粗大,茶水颜色金黄。最好 的 乌龙茶 是 产在福建 武夷山 的 武夷岩茶。

Ceaiul wulong este un tip de ceai al cărui proces de fermentaţie este oprit la jumătate; frunzele sunt desfăcute şi mari, iar culoarea băturii este aurie. Cel mai bun ceai wulong este cel produs în munţii Wuyi, din provincia Fujian.

–––

ceai6

花茶 中国 独 有的一个茶类,是 在 茶 叶中加入香 花 熏 制 而 成 的。最 有名的 花 茶 是福 建 产 的 茉 莉 花 茶。

Ceaiul de iasomie este tipic chinezesc şi este produs prin afumarea frunzelor de ceai împreună cu flori parfumate de iasomie. Cel mai vestit ceai de acest tip este cel produs în provincia Fujian.

–––

ceai7

沱茶 是 产于 云南四川 的一种茶,经 过 压 制,像个圆圆 的 馒 头。

Ceaiul tuo este produs în provincia Yunnan şi Sichuan. Frunzele de ceai sunt presate până capătă formă de pălărie de ciupercă.

–––

ceai8

砖 茶形 状 像 砖 头 蒙古族、藏族等少数民族喜欢喝的茶。

Ceaiul presat, în formă de cărămidă, este ceaiul preferat al mongolilor şi al tibetanilor.

–––

ceai9

喝茶不但 可以 止渴,还 能 消 除 疲 劳,帮 助 消 化,预 防 一些 疾 病。长 期 饮 ,对人的 身体 健 康 很 有 益 处。 

Ceaiul nu numai să potoleşte setea şi are efect revigorant, dar poate ajuta la digestie şi poate preveni anumite boli. Consumat timp îndelungat, ceaiul este benefic sănătăţii oamenilor.

Tipuri de ceai / dupa prelucrare / CLICK mareste imaginea:

ceai_tipuri de prelucrare

Voi ce fel de CEAI preferati?

tipuri de ceai

sursa

Reclame

8 gânduri despre „Ceaiul Chinezesc 中国茶 / TIPURI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s